1 Followers
2 Following
Arenda

Reader and Knitter

Currently reading

Muchachas 2
Katherine Pancol, Marc Vingerhoedt, Anneke van der Straaten
Open uw hart: de weg naar onszelf, de ander en God
Henri J.M. Nouwen, Margreet Stelling

Hij kreeg de voorstelling, meer een schaduw van een voorstelling, dat het beeld dat je van je leven had, die zeventig of tachtig jaar - dat dat volslagen privé was, en dat je daarin opgesloten was, altijd, dat zelfs al vertelde je alles over je leven tegen een ander, dit beeld toch hoogstpersoonlijk en eenzaam zou blijven, en dat het enige waaraan iemand in een zucht tot onsterfelijkheid gehecht kon zijn die eenzaamheid was. Uiteindelijk, dacht hij, deelden alle mensen op de wereld maar één enkel klein ding met elkaar en dat was de tijd, dit moment, het ogenblik waarin ze leefden en waarin ze werden voortgesleept - ze deelden het met elkaar als willekeurige reizigers een rijtuig van een trein.

 

Grip, Stephan Enter, 9789028241794, blz 161

Het zwart en het zilver - Pietha de Voogd, Mieke Geuzebroek, Paolo Giordano
"Uiteindelijk zijn we bijna nooit gelukkig of ongelukkig door wat ons overkomt, we zijn het een of het ander afhankelijk van het levenssap dat in ons stroomt, en het hare is vloeibaar zilver, het witste van alle metalen, de beste van alle geleiders, het metaal dat het felst weerkaatst. De troostrijke gedachte dat zij zo sterk is, vermengt zich met de angst dat ik niet echt onmisbaar voor haar ben, en dat een van de talloze manieren waarop ik aan haar vastzit die van een bloedzuiger is, die het leven uit een ander zuigt, een enorme parasiet."
Het zwart en het zilver - Pietha de Voogd, Mieke Geuzebroek, Paolo Giordano
"Als de meubels van Nora en mij op een dag op een veiling terecht zouden komen, als ze onder de as van een vulkaanuitbarsting zouden worden gevonden, zouden er bijna geen tekens van ons op terug te vinden zijn, hooguit wat krabbels van Emanuele, zoiets als een rotstekening, uit de periode dat hij elk hoekje van het huis met zijn potloden bewerkte. De archeologen van de toekomst zouden geen foto's vinden, de weinige die we hebben staan op de harde schijf van de computer die, als ze hem op het spoor komen, al jaren onbruikbaar zal zijn. We hebben een vreemde allergie voor beelden, Nora en ik. We bewaren helemaal niets, we schrijven elkaar geen brieven of berichtjes (behalve af en toe een boodschappenlijstje), we kopen geen souvenirs als we op reis zijn, want die zijn meestal erg lelijk en bovendien overal in de wereld hetzelfde, en sinds ons appartement door dieven is bezocht, hebben we geen goud of sieraden meer in huis, we bezitten ze simpelweg niet meer. Het bewijs van onze gemeenschappelijk doorgebrachte tijd is opgeslagen in het geheugen, het onze en het siliciumgeheugen van een moederbord. "
"Hij was verontwaardigd en besloot dat hij haar nooit meer wilde zien.
Absoluut, zei hij bij zichzelf, Glenn Gould had absoluut gelijk toen hij zei 'ik weet de exacte verhouding niet, maar ik heb altijd gedacht dat op ieder uur dat je doorbrengt met andere mensen je er x nodig hebt in je eentje. Waar die x voor staat, weet ik niet, twee en zeven achtste uur of zeven en twee achtste uur, maar het is wel een aanzienlijke hoeveelheid tijd'.
Hij ging stoppen met een aanzienlijke hoeveelheid tijd te verliezen."
De eekhoorns huilen op maandag - Katherine Pancol, Anneke van der Straaten, Marc Vingerhoedt

De eekhoorns huilen op maandag, Katherine Pancol, 9789022326251, blz 575

"Maar Arturo stond meteen weer op. Hij was onrustig, plotseling nerveus. Hij kon niet stil blijven zitten. Rusteloos hing hij rond voor mijn boekenkast. Ik ben heel voorzichtig met mijn boeken, ik beefde: 'Wat doe je?'
'Ik kijk.'
Hij pakte een paarse pocket uit de kast, helemaal stukgelezen.
'Emily Dickinson?' vroeg ik.
Ik herken al mijn boeken, zelfs van veraf. Het doet me pijn als iemand ze vastpakt, erin gluurt. Maar dat was nu niet wat me dwarszat.
"
Het evenwicht van haaien - Caterina Bonvicini,  Manon Smits

Het evenwicht van haaien, Caterina Bonvicini, 9789044515923, blz 126

"Doe dingen die je interesseren en doe ze dan ook met heel je hart. Maak je niet druk om het feit dat anderen misschien wel naar je kijken of kritiek op je hebben. Grote kans dat ze namelijk helemaal niet op je letten."
Vrouw zoekt berg om tegenop te zien - Noelle Hancock, Annoesjka Oostindiër

Eleanor Roosevelt

Vrouw zoekt berg om tegen op te zien, Noelle Hancock, 9789000500075, blz 74

[REBLOG] How To: avoid loosing the original source of a post

Reblogged from AnHeC (I'm too fucking busy and vice versa):

Currently it is a bit hard to figure out who posted something originally (unless you click on 'reblogged from' often enough to get there and then reblog it from there which can get a bit tiresome if the post has been reblogged very often).

There is a way to include the original source in your post so that everybody can see that this is your post. It's a bit fiddly (and you still won't get any notifications if somebody reblogs your post from somebody else obviously) but if you like to know people that this is your post it's the only way (at least currently) and it takes only a few more clicks.

 

read more »
Source: http://aoife.booklikes.com/post/how-to

[REBLOG] Easy Tips for Customizing Your BookLikes Blog

On the top of your homepage you’ll notice your navigation bar.

 

 

 

This will bring up your Settings page.

 

 

Now Scroll down a bit until you see this:

 

 

 

That’s going to bring up the template customization page. In the upper left hand corner, you’ll see this:

 

                                                               

Once that is done, beneath the above posted menu you can scroll down. Do so until you find this:

 

 

 

DON’T FORGET TO CLICK SAVE!!!

 

 

 

Now comes the fun part, making that image static. Click on the Edit HTML button.

 

 

This is going to split your screen, with your blog showing below and the code window at the top. Don’t freak out. Scroll down through the code until you find these lines:

 

 

Now, where you see the green word ‘repeat’, replace that with ‘fixed’. It should now look like this:

 

 

DON’T FORGET TO HIT SAVE!

 

 

Okay, so as you’ll notice in the screenshot above there’s a drop down menu with the word Blog selected. In order to assure that your background is fixed for all your pages you have to select that drop down and repeat the code change for each one listed:

 

 

DON’T FORGET TO HIT SAVE FOR EACH ONE!!!

 

 

Good luck, everyone. Hope this helps! 

 

 

[REBLOG] - [Masterpost] Customizing BookLikes

There are quite a few tutorials on how to change the layout of your BookLikes blog. I figured it's good to have them all in one post, and I'd like to thank all who put a lot of work into making them so others can enjoy BookLikes. 

 

Let's start with the customization blogs posted by BookLikes: 

 

 

 

Tutorials made by BookLikers for BookLikers: 

 

 

 

Note: All links open in a new window and take you to the original posts and their creators. Leave comments, likes and reblog the hell out of them so others can see it too :) 

 

[REBLOG] How to get a profile – with a pretty link in your menu and everything.

This is what you'll get:

 

 

<

read more »